TIPS : Percutian ke Bandung n Jakarta

by 3:20 PM 0 comments
Ni Fara cerita ikut pengalaman la yea. Kalau nak pergi sana kan korang kena lah :

1. Tukar duit INDON kat SINI, yakni Malaysia, 
(pengalaman tukar duit kat sana dari RM 100 patut kat       
    Malaysia dapat 2900rp tapi kat sana fara dapat  2200rp je.. 700rp boleh dapat jubah 2 helai okey.. Puncanya takut bawa duit banyak-banyak)

2. SUPIR. Pastikan korang kalau first timer datang sana gunakan khidmat PAK SUPIR yakni Pemandu Pelancong.
(Fara pergi sana 4 hari kena bayar dekat RM 500 jugakla termasuk pergi balik Bandung sehari. Punyala nak jejak kaki kat Bandung jugak kan)


3. Kalau tak nak pakai khidmat supir ni. Pastikan korang dapat Public Transport dengan harga berpatutan. 
(boleh naik tut tut. Macam gambar bawah ni. RM 2 pergi Tanah Abang dari hotel)

4. Hotel. Korang semua jangan la duduk hotel mahal-mahal. Sebab korang buat tido mandi semayang je
    (sebab kat sana korang mesti nak shopping sakan je. Masuk je bilik je dah nak kuar balik)

5. Nampak apa yang berkenan korang tarik je. Jangan baik hati nak survey-survey harga. Harga kedai lain lebih kurang sama je atau lebih senang kata sama je harga.
    (Tempat ni terlalu besar dan padat dengan pembeli borong.
Kalau dah survey, korang nak patah balik tak jumpa dah kedai yang korang syok tadi tu)

6. Jangan pakai Handbag. Sila pakai beg silang yea. Ramai yang sedang memerhatikan anda.

Bawah ni antara tempat wajib pergi kat Jakarta 


Tanah Abang
Mangga Dua

Menara Monas



Kaki Pesbuk

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments:

Post a Comment