OH YEAH : GAJAH PAKAI CONTATCT LENSE

by 11:35 AM 0 comments
Gajah ni telah mencipta history sbb dia ialah gajah pertama yang pakai contact lens! So awesome beb, sebab Fara pun pakai contact lense since 1999 yakni darjah 5.

Kornea mata gajah ni telah terkoyak dek kerana ganas sangat mase bermain2 dengan kengkawan depa, so mata belah kirinya telah disumbat dengan contact lens oleh dokto haiwan ni, Anne-Marie




Wuu..takutnyee dokto jgn cucuk mate saye

Gajah yang bernama Win Thida ni umo dia 44 tahun dan tinggal di sebuah zoo di Amsterdam..
 
Ohh dan juga, proses utk pasangkan contact lens ni ke dalam mata Win Thida telah memakan masa 1 jam!




Lepas ni jgn main ganas2 lg tau Win Thida

Teknologi kini sgt canggih manggih, and aku harap bila gajah ni dah pakai contact lens, xde lah datang sakit lain pulak coz setahu aku contact lens x boleh pakai lebih dari 8 jam, mungkin gajah punya contact lens lain kut???


Wehh kite pakai contact lens tau, ko hade?? hehe :D


Fara  Rauf

Kaki Pesbuk

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments:

Post a Comment