DIARI : MEMBINA U.S BATTLESHIP BB-63 MISSOURI CIRCA 1991 (EPISOD 3)

by 3:30 PM 0 comments
5 NOVEMBER 2013 (SELASA)
HARI KEDUA

Woooo.. hari kedua still tak bersemangat lagi nak buat.. maklumlah banyak lagi step nk buat.. yang buat semalam tu baru 3%... 


Ha nampak tu.. nak cabut satu-satu punya la seksa..

So hari ni saya move on dengan step number 3 which is i have to build front deck. Part ni nampak macam senang sebab komponen kecik-kecik je kena pasang. Tapi macam hape je.. tangan saya tak cukup comel nak membina. Terpaksa hold sementara dapatkan forsep dengan playar muncung tirus...

Dah ada baru boleh go on.



Dah siap pasang, kita cat pulak menggunan TS-68

Taraaaaa..... dah siap aft deck saya...

So lepas tu perkara yang sama pasang komponen kecik-kecik untuk Foredeck pulak

Haa... dah siap dah Aft Deck dengan Foredeck
 So sampai sini je kerajinan yang mampu dibina hari tu.. okey la kan.. nampak jugak la rupanya sikit...




Kaki Pesbuk

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments:

Post a Comment