DIARI : MEMBINA U.S BATTLESHIP BB-63 MISSOURI CIRCA 1991 (EPISOD 5)

by 4:09 PM 0 comments
6 NOVEMBER 2013 (RABU)
HARI KETIGA

Macam saya ceria tadi kat episod 4, hari ini adalah hari yang sangat gigih.. ahhaha so sambung buat part 7,8,9,10 dengan 11.

Part 7 - Kena buat MK.37 DIRECTOR (4 ketul)
wooooo part ni paling menguji kesabaran... komponen dia geli kecik... asyik lari la, terjatuh la, tak nak melekat la.. haduiiii


Ha yang macam piring Astro tue la MK.37 Gun Director. Nampak macam besar je dalam gambar kan.. sebenarnya seketul benda tu setengah inci je. Dan yang best lagi nak pasang benda tu sampai jadi cenggitu kena ada 6 komponen. So boleh bayangkan tak betapa halus dan keciknya benda alah ni.


Part 8 - Pasang Bridge Base dekat Center Desk Assembly 

Part 9 - Pasang Turret No.2 (tapi yang ni saya tak buat lagi sebab nak cat bagi lawoo-lawoo dulu..)


Part 10 - pasang pulang Fore Tunnel. Nampak je simple macam gambar bawah ni. Padahal nak siap benda ni kene pasang 9 komponen. Tapi okeyla senang je Nak pasang cuma Komponen No.B.24 je saya tengah potong dengan cutter patah.. Hahahha cik asben bukan perasan pun.. senyap sudah... haha


Dah siap part tu, saya buat pulak Upper Bridge, yeah! benda ni pun senang je nak pasang.. cepat je siap..

Part 11 - Gabungkan semua komponen tadi MK.37 GUN DRIRECTOR, UPPER BRIDGE dan juga FORE TUNNEL... Inilah hasilnya....



Setakat itu je hari ni.. Sambung buat esok pulak... 


Kaki Pesbuk

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments:

Post a Comment