DIARI : MEMBINA U.S BATTLESHIP BB-63 MISSOURI CIRCA 1991 (EPISOD 4)

by 3:49 PM 0 comments
6 NOVEMBER 2013 (RABU)
HARI KETIGA

Yeahhh hari ni terasa rajin yang amat sebab rasa makin senang je buat benda alah ni. So hari we go to step no.5.. Kite buat center deck assembly.


Korang rasa pening ke tidak nak memasangnya? Hahaha untuk saya yang pelupa ni, setiap yang dah pasang mesti tanda right dengan pen merah.


Dah siap pasang, saya cat dulu part colour XF-50 (Filed Blue) dan kemudiannya colour deck dengan XF-61 (Dark Green) macam gambar bawah ni.


Lepas tu saya buat pulak Bulwark dengan Bridge Base... Wahh part ni laju gila buat sebab komponen dia agak besar sikit sesuai la dengan jari jemari ni...hahahah

 
Inilah Bulwark. Comelnya besar sikit je dari biji timah korang.. hehe
Ha... dah siap cat dengan XF-61








Kaki Pesbuk

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments:

Post a Comment