BERITA : ORANG UTAN DIBAKAR HIDUP-HIDUP!

by 11:18 AM 0 comments

Subahanallah.. Kejamnya...  Halal je la.. tak perlu la nak bakar-bakar haiwan ni. Tak rugi pun bagi haiwan ni makan sikit. Ishh... sakit hati pulak dengan manusia macam ni.. Tak suka bagi je la pisang ke apa ke.. Sanggup pulak tu nak bakar hidup-hidup.. 

Berakhirnya satu perjuangan untuk menjalani kehidupan saban hari.

Orangutan ini dibakar hidup-hidup sehingga mati kerana mengambil beberapa buah-buahan milik orang kampung akibat terlalu kelaparan. Dan inilah akhirnya.

Tanyalah diri kita sendiri, tidakkah terdetik di sanubari kita melihat keseksaan yang terpaksa ia lalui hanya kerana ingin mengisi perut yang kosong?

Sudah tiada makanan di hutan yang juga semakin tiada. Pembalakan, penerangan hutan, kebakaran hutan dan bermacam lagi faktor yang memaksa orangutan melarikan diri ke sana ke mari untuk mencari tempat tinggal yang selesa.

Sertai kami dalam misi menanam semula hutan hujan Malaysia yang telah rosak dan seterusnya mengembalikan tempat tinggal dan sumber makanan kepada orangutan. Beri sokongan anda dengan menghantar BD AZALIA ke 33399 sebelum 28 Mac 2013. Hanya anda boleh mengubahnya.

Sila SHARE agar mesej kami dapat disampaikan dengan efektif. Terima kasih.

Kaki Pesbuk

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments:

Post a Comment