DIARI : HONEY MOON BULAN MADU (PART 3)

by 12:48 PM 0 comments
Wah... hari ketiga ni best sebab banyak tempat kami explore..

Hari ni kteorg planning nak pergi kaki Gunung Kinabalu. Tak dapat naik puncak, dok tepi gunung jadi la kan...

Dalam perjalanan tu, tour guide bawak kami singgah makan coklat dulu.. Wah.. apa lagi depa kena bayo la tu tak pon dapat percentage sikit kan, Ha.. nampak hati tak bape nak bersih kat situ kan.. Heheh..



Tapi seyes memang sedap la cekelat kat sini. Perisa durian, mangga, strawberi.. perisa cili pon ada okey... Aku dengan cik abg beli 1 bar je buat kunyah-kunyah. Xmo Xmo rosak gigi (Satu jari dengan kepala mengeleng-geleng).

Tapi letopss la kat sini... macam2 jenis coklat dyeorg deko. Ada buat kek, but taman, buat gunung KK.. macam-macam la. 

Lepas tu kami menruskan perjalan dengan gigihnya. Kemudia sekali lagi tour guide bawak kami ke destinasi baru yang aku rasa pertama kat Malaysia ni. Rumah Terbalik.


Ha tu dia umah terbalik.. Tiket masuk sorang Malaysian RM10 xsilap. Tapi kami tak masukla sebab dah pening dok dalam bas.. amek kesempatan tenangkan minda je kejap...

Lepas pada tu kami teruskan lagi perjalanan ke Gunung KK. Yeah.. akhirnya kami sampai.. sejuk bah... kami dijamu makan tengahari dulu sebelum pergi sesi seterusnya...


 Then lepas dah melawat galeri kami pun pergi ke kaki gunung. Canopy Walk Way dengan dakian tanggan kecil sejauh 600 meter dan berada di atas Canopy Walk Way dengan ketinggian 41 meter dan ada 5 paltform.. ketaqq lutut woo... dok bayang je kalau runtuh... 



Huh letih... memanjat sekian hal. Lpas tu kami mandi air panas kat situ jugak. Nasib bawa baju spare kan.. Kami smpai hotel balik dalam 7 lbih camtu.. huh... fenatt.. trus makan lagi dekat pasar philipinne.. mcam bese menu sotong bakar, udang bakar, ikan bakar! skurrrp!!

Kaki Pesbuk

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments:

Post a Comment